Bavarske kifle

Savršene BAVARSKE KIFLE. Recept za kiflice kao iz pekare.

Lako se sprema i vrlo brzo je na stolu. Za bavarske kifle nije potrebno da testo naraste tako da od onog momenta kada krenete da mesite za nekih pola sata možete da uživate u svežem, toplom pecivu..

Sastojci za bavarske kifle

800 brašna
1 kocka svežeg kvasca
200 lekova
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
50 ml
200 ml vode
2 vodi
5 kašika sode bikarbone

Priprema bavarskih kifli

U činiji pomešati brašno i dodati kvasac, zatim 200 ml toplog mleka i mešati dok se kvasac ne rastvori. Dodati šećer i sve izmešati, pa posoliti i ponovo promešati.

Dodati 50 ml ulja i na kraju 200 ml tople vode i zamesiti testo. Mešajte ga oko 10 minuta da bude lepo i glatko. Vratite testo u činiju, pokrijte čistom krpom i ostavite da odstoji 30 minuta.

Izvadite testo i isecite ga na nekoliko delova (koliko želite rolni). Svaki deo razvucite i napravite kiflicu.

U šerpu stavite dva litra vode, pa u ključalu vodu dodajte sodu bikarbonu. Svaku kiflicu prokuvajte u vodi 10 sekundi i stavite na tepsiju i napravite mali rez nožem.

Pecite 20 minuta na 200 stepeni, a kada ih izvadite premažite ih sa malo ulja. Ostavite da se ohladi 15 minuta pre serviranja.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.