
Bavarska krompir salata: Krompir salata kako je prave Nemci
Uobičajena na našoj trpezi krompir salata se služi uz mnoga jela, a neki je jedu i kao samostalni obrok. Ovaj put vam donosimo recept za krompir salatu na način na koji se pravi u nemačkoj pokrajini Bavarskoj.
Recept za Bavarsku krompir salatu
Sastojci
1 kg krompira
2 crna luka
100 ml povrtnog bujona
6 kašika belog vinskog sirćeta
5 rotkvica
0,5 krastavac
1 kašičica svežeg vlasca
6 kašika maslinovog ulja
1 kašičica senfa
1 prstohvat soli i bibera
Priprema
Krompir operite i stavite u posoljenu vodu u velikoj šerpi. Dodajte krompir u kori (neoguljen) i kuvajte poklopljeno na srednjoj vatri oko 25 minuta.
Krompir ocedite, sačekajte da se ohladi, zatim ga ogulite.
Oguljeni krompir narežite i dodajte luk narezan na trakice i dobro promešajte. U manjoj šerpi prokuvati supu sa polovinom sirćeta i preliti preko krompira.
Ostavite da odstoji oko 30 minuta. U međuvremenu pomešati preostalo sirće sa uljem, senfom, solju i biberom.
Krompiru dodajte narezani krastavac i rotkvice, sitno seckani vlašac i pomešajte sa sosom. Začinite po ukusu solju i biberom. Ohladite pre serviranja.