Bavarska krompir salata

Bavarska krompir salata: Krompir salata kako je prave Nemci

Uobičajena na našoj trpezi krompir salata se služi uz mnoga jela, a neki je jedu i kao samostalni obrok. Ovaj put vam donosimo recept za krompir salatu na način na koji se pravi u nemačkoj pokrajini Bavarskoj.

Recept za Bavarsku krompir salatu

Sastojci
1 kg krompira
2 crna luka
100 ml povrtnog bujona
6 kašika belog vinskog sirćeta
5 rotkvica
0,5 krastavac
1 kašičica svežeg vlasca
6 kašika maslinovog ulja
1 kašičica senfa
1 prstohvat soli i bibera

Priprema
Krompir operite i stavite u posoljenu vodu u velikoj šerpi. Dodajte krompir u kori (neoguljen) i kuvajte poklopljeno na srednjoj vatri oko 25 minuta.

Krompir ocedite, sačekajte da se ohladi, zatim ga ogulite.

Oguljeni krompir narežite i dodajte luk narezan na trakice i dobro promešajte. U manjoj šerpi prokuvati supu sa polovinom sirćeta i preliti preko krompira.

Ostavite da odstoji oko 30 minuta. U međuvremenu pomešati preostalo sirće sa uljem, senfom, solju i biberom.

Krompiru dodajte narezani krastavac i rotkvice, sitno seckani vlašac i pomešajte sa sosom. Začinite po ukusu solju i biberom. Ohladite pre serviranja.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.