Mediteranska salata

Mediteranska salata

Potrebno:  

200gr pirinča, 250gr graška, 250gr šargarepe, 100gr pariške kobasice (parizera), 1 mala glavica luka, so, biber, peršun, ulje i vinsko sirće za začin

Priprema:

Pirinač skuvajte posebno, a grašak i šargarepu takodje skuvajte, i to u slanoj vodi. Bareno povrće i pirinač ocedite, a šargarepu i parišku kobasicu izrežite na sitne kockice, pa zajedno izmešajte. Sitno seckani luk, peršun, biber i stavite u 1 dl vode, kratko prokuvajte i vruće prelijte po povrću, a na kraju dodajte i sirće, pa dobro izmešajte. Ohladjenu salatu stavite u staklene čaše i poslužite kao predjelo.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.