Obrok za 10 minuta: Salata sa tunjevinom i pasuljem
Sastojci
400 g tunjevine u ulju
konzerva od 400 g belog pasulja
400 g zelene boranije (sveže ili iz konzerve)
2 manje glavice crnog luka
soka od 1 limuna
60 ml maslinovog ulja
so, biber
kašičica majčine dušice i kašika seckanog peršuna
Priprema
1. Tunjevinu ocedite, a pasulj operite hladnom vodom i ostavite u cediljki.
2. Boraniju očistite, operite i kuvajte oko pet minuta u kipućoj slanoj vodi. Izvadite rešetkastom kašikom, operite hladnom vodom i isecite na komade duge tri, četiri centimetra.
3. Mladi luk očistite i izrežite na tanke kolutove. Tunjevinu viljuškom usitnite na komadiće, dodajte pasulj, boraniju, luk i sipajte u dekorativnu činiju.
4. Limunov sok, maslinovo ulje, so, biber i začinsko bilje promešajte, prelijte salatu i servirajte posle 30 minuta, uz čašu belog vina.
Izvor: Novosti