Pasulj salata

Pasulj salata

Potrebno:

1/2 kg suhog pasulja (ili 1 kg mladog)

2 glavice luka

bučino ulje

sirće, so i biber po ukusu

 Priprema:

Suvi pasulj namočiti preko noći (mladi pasulj ne treba namakati). Sledeći dan, u lonac s hladnom, posoljenom vodom staviti pasulj i kuvati otprilike sat do sat i po.

Luk narezati na tanke kolutove. Kad je pasulj kuvan, ocediti ga, staviti u činiju i odmah topli začiniti bučinim uljem, sirćetom, dodati luk te po okusu i potrebi pobiberiti i dosoliti. Ostaviti da se ohladi pa poslužiti.

Ovako pripremljena salata može u frižideru stajati par dana. Pasulj salatu možete pripremiti i od konzerviranog pasulja, kojeg treba oprati, pa potom izmešati s lukom, uljem i sirćetom. Ako se priprema od konzerviranog pasulja, salatu pripremiti dan ranije kako bi pasulj "povukao“ sve ukuse.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.