
Pikantna Cezar salata
Sastojci
6 čenova belog luka
kašika limunovog soka
3/4 šolje majoneza
5 fileta inćuna, iseckanih
6 kašika parmezana
1/4 šolje maslinovog ulja
kašičica vorčester sosa
4 šolje krutona (kockice starog hleba)
kašičica senfa
glavica zelene salate
so i biber po ukusu
Priprema
1. Izgnječite 3 čena belog luka i pomešajte sa majonezom, inćunima, 2 kašike parmezana, vorčester sosom, senfom i limunovim sokom. Po ukusu dodajte so i biber. Stavite preliv u frižider.
2. Zagrejte ulje, iseckajte preostale čenove belog luka na četvrtine pa ih stavite u vruće ulje. Povremeno ih promešajte dok ne poprime braon boju, a zatim ih izvadite iz tiganja. U ulje dodajte kockice hleba, pa i njih pržite uz mešanje dok ne potamne. Izvadite krutone iz ulja i psoolite i pobiberite ih i pomešajte sa belim lukom.
3. Iseckajte zelenu salatu i stavite je u veliku posudu. Prelijte pripremljenim prelivom, a zatim dodajte ostatak parmezana i hleb sa belim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.