Salata od slatkog krompira sa šampinjonima i spanaćem
Sastojci
1 veliki slatki krompir
desetak pečuraka
200 g spanaća
2 paprike
desetak čeri paradajza (160g)
jabukovo sirće
cimet
so
maslinovo ulje
Priprema
1. Iseckajte slatki krompir u kockice i stavite na pleh za pečenje. Pospite maslinovim uljem i dodajte so, papriku i cimet.
2. Pecite 40 minuta na 200, dok ne omekša.
3. Pečurke iseckane na komade dinstajte na maslinovom ulju, dodajte so, dve kašičice jabukovog sirćeta i bibera.
4. Ovo bi trebalo da traje oko 7 minuta. na kraju dodajte spanać. Tretirajte još 2 do 3 minuta da postanete savršeno mekan.
5. Dodajte čeri paradajz.
6. Na kraju sve sjedinite i servirajte. Po želji dodati sočivo i servirati uz kriške limuna.
Izvor: Stvar ukusa