Salata od tunjevine i jaja

Salata od tunjevine i jaja

Sastojci:

- 300g tunjevine iz konzerve

- 4  jaja

- 4 paradajza

- jedna sveža paprika

- kašika soka od limuna

- 150 g kisele pavlake

- 100 g majoneza

- malo ljutog kečapa

- 3 kašike sitno seckanog začinskog bilja (peršun, mirođija ili bosiljak)

- so, biber po ukusu

Priprema:

Skuvati jaja, preliti ih hladnom vodom i očistiti. Paradajz i papriku iseckati na sitne štapiće. Umutiti kiselu pavlaku sa majonezom, limunovim sokom i začinskim biljem, i dodati po želji malo ljutog kečapa, so i biber. Ocediti tunjevinu od suvišnog ulja i isitniti je viljuškom. Pomešati je sa paprikom i paradajzom i smesom od pavlake. Služiti ovako spremljenu salatu od tunjevine uz jaja isečena na četvrtine.

Prijatno!

Izvor: Pressonline

Možda će vas interesovati i ovo: