Salata od tunjevine i jaja
Sastojci:
- 300g tunjevine iz konzerve
- 4 jaja
- 4 paradajza
- jedna sveža paprika
- kašika soka od limuna
- 150 g kisele pavlake
- 100 g majoneza
- malo ljutog kečapa
- 3 kašike sitno seckanog začinskog bilja (peršun, mirođija ili bosiljak)
- so, biber po ukusu
Priprema:
Skuvati jaja, preliti ih hladnom vodom i očistiti. Paradajz i papriku iseckati na sitne štapiće. Umutiti kiselu pavlaku sa majonezom, limunovim sokom i začinskim biljem, i dodati po želji malo ljutog kečapa, so i biber. Ocediti tunjevinu od suvišnog ulja i isitniti je viljuškom. Pomešati je sa paprikom i paradajzom i smesom od pavlake. Služiti ovako spremljenu salatu od tunjevine uz jaja isečena na četvrtine.
Prijatno!
Izvor: Pressonline