Salata sa avokadom i kukuruzem šećercem

Salata sa avokadom i kukuruzem šećercem

Egzotična i sočna salata sa različitim ukusima.

SASTOJCI:

limun

2 avokada

6 kašika maslinovog ulja

so, biber

tabasko sos

300 g kukuruza šećerca iz konzerve

4 paprike

2 crvena luka

2 celera u struku

vezica peršuna

PRIPREMA:

1. Iscediti sok iz limuna. Avokado preseći na pola, izvaditikošticu i kašikom povaditi meso voćke. Polovinu iseći na kockice, a ostatak izgnječiti viljuškom. Poprskati sokom od limuna, pa umešati maslinovo ulje. Posoliti, pobiberiti i pikantno začiniti i sa nekoliko kapi tabasko sosa.

2. Kukuruz šećerac iz konzerve dobro ocediti. Paprike oprati i iseći. Oguliti i iseckati luk. Celer zajedno sa lišćem oprati, očistiti i iseći na kockice.

3. U smesu od avokada umešati kukuruz šećerac, paradajz, iseckani luk i kockice celera. Peršun oprati, dobro otresti od vode i sitno iseckati. Umešati ga u salatu. Sve još jednom začiniti solju i biberom. Poslužiti u četiri činijice za salatu.

Izvor: Stvarukusa.rs

Možda će vas interesovati i ovo: