Salata sa avokadom i kukuruzem šećercem
Egzotična i sočna salata sa različitim ukusima.
SASTOJCI:
limun
2 avokada
6 kašika maslinovog ulja
so, biber
tabasko sos
300 g kukuruza šećerca iz konzerve
4 paprike
2 crvena luka
2 celera u struku
vezica peršuna
PRIPREMA:
1. Iscediti sok iz limuna. Avokado preseći na pola, izvaditikošticu i kašikom povaditi meso voćke. Polovinu iseći na kockice, a ostatak izgnječiti viljuškom. Poprskati sokom od limuna, pa umešati maslinovo ulje. Posoliti, pobiberiti i pikantno začiniti i sa nekoliko kapi tabasko sosa.
2. Kukuruz šećerac iz konzerve dobro ocediti. Paprike oprati i iseći. Oguliti i iseckati luk. Celer zajedno sa lišćem oprati, očistiti i iseći na kockice.
3. U smesu od avokada umešati kukuruz šećerac, paradajz, iseckani luk i kockice celera. Peršun oprati, dobro otresti od vode i sitno iseckati. Umešati ga u salatu. Sve još jednom začiniti solju i biberom. Poslužiti u četiri činijice za salatu.
Izvor: Stvarukusa.rs