Domaći tartar sos

Domaći tartar sos za savršeno jelo s ribom

Predstavljamo vam fantastičan recept za domaći tartar sos, idealan prilog uz jela s ribom. 

Možete ga kombinovati s prženim lignjama, pečenim srdelicama, koristiti kao namaz za sendviče ili ga poslužiti uz pohovano meso.

Takođe, odlično ide i uz pržene krompire koji se sjajno slažu s tartar sosom.

Sastojci za tartar sos:

200 ml majoneze
5-6 kiselih krastavaca (presečenih na 4 dela i isečenih na trakice)
1 kašika kapara
1 kašika sitno rendanog belog luka
so i biber po ukusu
2 kašike limunovog soka
1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
1 kašičica senfa

Priprema tartar sosa:

U posudi (najbolje staklenoj u kojoj ćeš čuvati tartar) pomešaj majonezu, kisele krastavce, kapare, rendani beli luk, so, biber, limunov sok, seckani sveži peršun i senf.

Posoli i pobiberi po želji. Ako voliš kiselkastiji ukus, dodaj kašičicu tečnosti od kiselih krastavaca.

Posluži uz svoje omiljeno jelo koje inače jedeš s tartarom i to je to! Ovako pripremljen tartar umak može stajati u frižideru nekoliko dana.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.