Domaći tartar sos za savršeno jelo s ribom
Predstavljamo vam fantastičan recept za domaći tartar sos, idealan prilog uz jela s ribom.
Možete ga kombinovati s prženim lignjama, pečenim srdelicama, koristiti kao namaz za sendviče ili ga poslužiti uz pohovano meso.
Takođe, odlično ide i uz pržene krompire koji se sjajno slažu s tartar sosom.
Sastojci za tartar sos:
200 ml majoneze
5-6 kiselih krastavaca (presečenih na 4 dela i isečenih na trakice)
1 kašika kapara
1 kašika sitno rendanog belog luka
so i biber po ukusu
2 kašike limunovog soka
1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
1 kašičica senfa
Priprema tartar sosa:
U posudi (najbolje staklenoj u kojoj ćeš čuvati tartar) pomešaj majonezu, kisele krastavce, kapare, rendani beli luk, so, biber, limunov sok, seckani sveži peršun i senf.
Posoli i pobiberi po želji. Ako voliš kiselkastiji ukus, dodaj kašičicu tečnosti od kiselih krastavaca.
Posluži uz svoje omiljeno jelo koje inače jedeš s tartarom i to je to! Ovako pripremljen tartar umak može stajati u frižideru nekoliko dana.