Naučite kako da napravite pesto sos

Naučite kako da napravite pesto sos

Sastojci:

3-4 šolje lišća od bosiljka

3 čena belog luka

100 g parmezana

20 g pinjola (ili 50 g indijskog oraha)

1-1,5 dl maslinovog ulja

kašičica (ili manje) soli

Priprema: 

1. Operite bosiljak, izmiksujte ga u blenderu s belim lukom i pinjolima. 

2. Dodajte parmezan, postepeno dolivajte maslinovo ulje i još miksujte da se sve sjedini u masu poput majoneza. 

Napomena: Pesto pripremajte samo od listova bosiljka, cvetove i grane odvojte jer daju gorak ukus. 

Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.