
Naučite kako da napravite pesto sos
Sastojci:
3-4 šolje lišća od bosiljka
3 čena belog luka
100 g parmezana
20 g pinjola (ili 50 g indijskog oraha)
1-1,5 dl maslinovog ulja
kašičica (ili manje) soli
Priprema:
1. Operite bosiljak, izmiksujte ga u blenderu s belim lukom i pinjolima.
2. Dodajte parmezan, postepeno dolivajte maslinovo ulje i još miksujte da se sve sjedini u masu poput majoneza.
Napomena: Pesto pripremajte samo od listova bosiljka, cvetove i grane odvojte jer daju gorak ukus.
Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.