
Sos od jabuka
Sastojci
2,7 kilograma jabuka, opranih, oljuštenih i isečenih na kriške (na osmine)
220 ml soka od jabuke
sok od jednog limuna
100 g smeđeg šećera
kašičica cimeta
dodatni sastojci po želji - muskatni oraščić, javorov sirup, puter
Priprema
1. Sve satojke stavite u veću šerpu i kuvajte oko 25 minuta na umerenoj vatri, povremeno mešajući.
2. Kad se sve skuva, umutite u blenderu dok se ne dobije homogena smesa. Kada se ohladi, stavite sos u staklene osude i čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.