
Brzo, jednostavno i ukusno: Gulaš iz rerne
Gulaš je mnogima omiljeno jelo, a ovaj recept je malo drugačiji od uobičajenog.
Sastojci:
5 kašika brašna
Pola kašika soli i bibera
700 g junetine naseckane na kockice
Jedan veliki luk i tri čena belog luka
3 kašike ulja
Litra juneće supe
400 g sosa od paradajza
4 velika krompira
4 šargarepe
200 g graška iz konzerve
Priprema:
Promešajte četiri kašike brašna, so i biber, te stavite u kesicu za frižider.
Stavite u smesu meso i uvaljajte u pomenutu masu.
Kada završite taj postupak, u kesici bi trebalo da ostane malo brašna pa mu dodajte preostalu kašiku.
U velikoj posudi na ulju ispržite luk, beli luk i meso uvaljano u brašno pa postupno dodajte supu i pasirani paradajz.
Pokrijte i kuvajte u rerni na 180° dva sata.
Nakon toga dodajte krompir i šargarepu, pa kuvajte još sat vremena, te pred kraj dodajte grašak iz konzerve.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.