Gulaš od pečuraka
Foto: kuvar.in.rs

Gulaš od pečuraka (FOTO)

Potrebno:

150g šampinjona
250g bukovača
1 glavica luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 kašika paradajz pirea
1 kašika slatke mlevene paprike
so, biber, vegeta
ljute mlevene paprike po želji

Priprema:

Luk iseckati i dugo dinstati. Dok ne postone skroz mekan.

Dodati sitno seckanu šargarepu i beli luk i nastaviti dinstati dok šargarepa malo ne omekani.

Dodati krupnije isečene pečurke i nsataviti dinstati bez dolivanja vode dok pečurke ne puste svoje sokove.

Dodati kašiku paradajt pirea, začine i promešati.

Doliti 1l vode i krčkati dok se ne guleš ne zgusno onoliko koliko volite.

Uz prilog može da ide testenina, kačamak, kromir pire ili njoke.

Izvor: kuvar.in.rs

Možda će vas interesovati i ovo: