Gulaš od pečuraka sa domaćim mašnicama

Gulaš od pečuraka sa domaćim mašnicama

Potrebno je za testo:

3 jajeta,  300 g brašna,  5 g soli

za gulaš:

500 g pečuraka,  2 glavice crnog luka,  maslinovo ulje,  1 kašičica ljute mlevene paprike,  1 kašičica brašna,  1 lovorov list,  50 ml belog vina,  so,  biber

Priprema:

U činiju stavite brašno i so, dobro promešajte, pa u sredini napravite rupu i tu stavite jaja. Polako rukama zamesite lepo i elastično testo. Umotajte testo u providnu foliju i ostavite ga oko 15 minuta da odmori. Radnu površinu pospite brašnom i trećinu testa rastanjite što tanje, pa secite pravougaonike dimenzija 4×2,5 cm. Pravougaonike štipkajte po sredini tako da napravite mašnice, i ređajte na krpu koju ste prethodno malo posuli brašnom. Ostavite ih da se malo prosuše do kuvanja. Mašnice kuvajte pet minuta u dosta slane, ključale vode, a onda ih procedite. Za gulaš na malo maslinovog ulja propržite sitno seckan crni luk, a onda dodajte seckane pečurke, poklopite i dinstajte na laganoj vatri. S vremena na vreme promešajte, pa kada ispari tečnost dodajte lovorov list, belo vino i nastavite sa dinstanjem. Posle nekih 20 minuta dodajte mlevenu papriku, brašno, so, biber i malo vode, pa krčkajte još oko deset minuta. Na tanjire sipajte mašnice, preko njih gulaš i poslužite.

Izvor: Blic magazin

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.