
Gulaš od svinjskih jezika
Iako ovo jelo češće pravim od junećeg jezika, i sa svinjskim jezicima je odlično.
Potrebno:
4 svinjska jezika
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 kašika paradajz pirea,
1dc soka od paradajza
1 kašika mlevene paprike
1 kašika kisele pavlake
lovor,
peršun
so, biber
ljuta mlevena paprika po želji
brašno
Priprema:
Jezike prokuvajte kratko u vodi. Izvadite i ogulite beli površinski deo koji će se pojaviti.
Crni luk iseckajte i stavite da se dinsta. Ubacite i šargarepu koju ste takođe iseckali na sitne komade.
Kada povrće omekša, ubacite svinjske jezike koje ste iseckali na kockice i nastavite da dinstate dok god ima tečnosti u posudi.
Ubacite pasirani paradajz, propržite i zatim dodajte sok od paradajza i nalijte vodom (oko 7dcl, pa kuvate dok ne uvri dovoljno).
Kada provri, ubacite mlevenu papriku, sitno iseckan beli luk i začine.
Pred kraj (to će biti za oko sat vremena, probajte po mesu) umešajte pavlaku, hladne vode i malo brašna i dodajte u gulaš kako bi se lepo zgusnuo.
Služiti uz njoke, palentu ili krompir pire.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.