
Gulaš sa paradajzom
Sastojci
300 g goveđeg mesa
300 g svinjskog mesa
6 kašika ulja
biber
aleva paprika
250 ml supe od povrća
so
250 g žutog paradajza (zamena crveni)
250 g crvenog paradajza
1/2 kašičice cimeta
kašičica karija
Priprema
1. Goveđe i svinjsko meso dobro oprati, pa ga zatim osušiti salvetom. Oštrim nož≠em iseći komade mesa na krupnije kockice. U većoj šerpi zagrejati ulje, dodati meso i dobro ga ispržiti na vatri srednje jačine. Zbog eventualnog prskanja ulja, šerpu treba poklopiti. Meso začiniti biberom i alevom paprikom i još malo propržiti. Na kraju naliti supom od povrća, posoliti i ostaviti da se sve kuva oko 30 minuta.
2. U međuvremenu oprati žuti i crveni paradajz, pa ga iseći na kriške srednje veličine. Pred kraj kuvanja mesu dodati kriške paradajza. Sve začiniti cimetom i karijem. Gulaš ostaviti da krčka još 10 minuta. Zatim još jednom dodati biber, so i alevu papriku. Gulaš se može služiti u činijama ili dubokim tanjirima. Jelo se može služiti sa obarenim makaronama.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.