JUNEĆI GULAŠ NA ITALIJANSKI NAČIN: Gurmanska junetina služi se uz pomfrit, kuvani krompir ili palentu
Meka junetina isečena na komadiće prava je inspiracija za vešte kuvarice i kuvare! Ovo je italijanska verzija popularnog gulaša, piše Lepa&Srećna.
Sastojci:
500 gr junetine
3 glavice luka
3 dcl crnog vina
50 gr putera
ulje
so i biber
nekoliko zrna kleke
2 lista lorbera
1 kašika brašna
Priprema:
Meso isecite na komadiće, posolite i pobiberite pa uvaljajte u brašno.
Na ulju otopite pola putera pa kratko ispržite kockice mesa. Izvadite i ostavite ih na toplom.
U masnoću dodajte ostatak putera i luk iseckan na rebarca.
Kad malo omekša, dodajte lorber, kleku i ostale začine pa sipajte i pola čaše vina.
Kad se sve sjedini, vratite i meso i nalivajte naizmenično vinom i vodom da meso omekša a sos se lepo ujednači.
Izvor: Lepa&Srećna