JUNEĆI GULAŠ NA ITALIJANSKI NAČIN

JUNEĆI GULAŠ NA ITALIJANSKI NAČIN: Gurmanska junetina služi se uz pomfrit, kuvani krompir ili palentu

Meka junetina isečena na komadiće prava je inspiracija za vešte kuvarice i kuvare! Ovo je italijanska verzija popularnog gulaša, piše Lepa&Srećna.

Sastojci:

500 gr junetine
3 glavice luka
3 dcl crnog vina
50 gr putera
ulje
so i biber
nekoliko zrna kleke
2 lista lorbera
1 kašika brašna

Priprema:

Meso isecite na komadiće, posolite i pobiberite pa uvaljajte u brašno.

Na ulju otopite pola putera pa kratko ispržite kockice mesa. Izvadite i ostavite ih na toplom.

U masnoću dodajte ostatak putera i luk iseckan na rebarca.

Kad malo omekša, dodajte lorber, kleku i ostale začine pa sipajte i pola čaše vina.

Kad se sve sjedini, vratite i meso i nalivajte naizmenično vinom i vodom da meso omekša a sos se lepo ujednači.

Izvor: Lepa&Srećna

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.