Krem čorba od leblebija
Photo: Shutterstock

Krem čorba od leblebija - pravi delikates

Ništa nije ukusnije od domaće čorbice pre ručka.

Leblebija je deo porodice biljaka koje spadaju u mahunarke. Zbog svoje visoke nutritivne vrednosti oduvek je bila bitna namirnica u ljudskoj ishrani. Današnje generacije ne znaju toliko o ovoj namirnici koja je u narodu poznata i kao slatki pasulj. Liči na zrno soje i jedan je od delikatesa azijske kuhinje.

Sastojci za čorbu od leblebije:

800g leblebija
2 glavice luka
3 čena belog luka
svež peršun, origano, so, biber
sok od jednog limuna
maslinovo ulje
krutoni - za serviranje (po želji)

Priprema čorbe od leblebije:

Iseckajte crni i beli luk pa prodinstajte na maslinovom ulju.

Dodajte seckan peršun, oceđene skuvane leblebije, origano, biber i so.

Nalijte 1 - 2 litara vode i kuvajte poklopljeno oko 20 minuta.

Nakon toga dodajte sok od limuna, pa štapnim mikserom izblendajte čorbicu. (ukoliko nemate štapni mikser može i blender). Servirajte sa krutonima.

Izvor: Stvar ukusa

 

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.