Pikantna krem supa od graška

Pikantna krem supa od graška

Sastojci

450 g graška iz konzerve
veza mladog luka
2 krompira
2 kašike maslaca
1 l supe (kocka)
150 g kisele pavlake
1–2 kašičice rena
so, biber
40 g slanih mini krekera

Priprema

1. Procediti grašak. Mladi luk iseći na kolutove. Oljuštiti krompire i iseckati ih. Zagrejati maslac u velikom tiganju i propržiti luk i krompir. Na kraju dodati grašak i podgrejati ga kratko. Naliti supu i krèkati oko 20 minuta.

2. Promešati kiselu pavlaku i ren. Odvaditi 4 kašike graška i sačuvati. Ispasirati supu, pa u nju dodati kiselu pavlaku sa renom i sačuvana zrna graška. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Servirati posuto mini krekerima.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.