Pileća krem supa sa muskatnim oraščićem
Krem supa sa piletinom, knedlicama i muskatnim oraščićem, osvojiće vas svojim fantastičnim ukusom.
Sastojci:
- 1 l bistre pileće supe
- 150 gr barene piletine
- 50 gr putera
- 50 gr brašna
- 150 gr graška
- 100 ml neutralne pavlake
- 2 žumanca
- so, biber
- muskatni oraščić
Za knedle:
- 200 gr krompira
- 30 gr putera
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
- 1 kašika rendanog parmezana
- ulje za prženje
Priprema:
Zagrejte puter, dodajte brašno i polako mešajte na tihoj vatri, da brašno pobeli i zapeni. Dodajte malo po malo pileću supu, posolite i pobiberite.
Iseckajte barenu piletinu, kratko je propržite na puteru ili ulju i dodajte u supu.
Obarite grašak u slanoj vodi, ispasirajte ga u blenderu, pa dodajte u supu.
Dodajte so i biber,pa začinite i muskatnim oraščićem.
Umutite žumanca i pavlaku i pred samo služenje dodajte u supu - ona posle toga više ne sme da provri!
Za knedle, skuvajte krompire u kori pa ih oljuštite i još tople ispasirajte.
Dodajte puter i jaja, mutite da se smesa ujednači, pa dodajte brašno i parmezan.
Posolite i pobiberite smesu, pa vadite knedlice kašičicom i spuštajte u ključalu slanu vodu. Gotove su čim isplivaju.
Ocedite ih i kratko propržite u vrućem ulju, pa ih vadite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće. Držite na toplom do služenja, pa servirajte uz krem supu.
Izvor: N1