Pileća krem supa sa muskatnim oraščićem

Pileća krem supa sa muskatnim oraščićem

Krem supa sa piletinom, knedlicama i muskatnim oraščićem, osvojiće vas svojim fantastičnim ukusom.

Sastojci:

- 1 l bistre pileće supe

- 150 gr barene piletine

- 50 gr putera

- 50 gr brašna

- 150 gr graška

- 100 ml neutralne pavlake

- 2 žumanca

- so, biber

- muskatni oraščić

Za knedle:

- 200 gr krompira

- 30 gr putera

- 1 jaje

- 1 kašika brašna

- 1 kašika rendanog parmezana

- ulje za prženje

Priprema:

Zagrejte puter, dodajte brašno i polako mešajte na tihoj vatri, da brašno pobeli i zapeni. Dodajte malo po malo pileću supu, posolite i pobiberite.

Iseckajte barenu piletinu, kratko je propržite na puteru ili ulju i dodajte u supu.

Obarite grašak u slanoj vodi, ispasirajte ga u blenderu, pa dodajte u supu.

Dodajte so i biber,pa začinite i muskatnim oraščićem.

Umutite žumanca i pavlaku i pred samo služenje dodajte u supu - ona posle toga više ne sme da provri!

Za knedle, skuvajte krompire u kori pa ih oljuštite i još tople ispasirajte.

Dodajte puter i jaja, mutite da se smesa ujednači, pa dodajte brašno i parmezan.

Posolite i pobiberite smesu, pa vadite knedlice kašičicom i spuštajte u ključalu slanu vodu. Gotove su čim isplivaju.

Ocedite ih i kratko propržite u vrućem ulju, pa ih vadite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće. Držite na toplom do služenja, pa servirajte uz krem supu.

Izvor: N1

Možda će vas interesovati i ovo: