Pivarski gulaš - Pomalo zaboravljeno jelo iz Banata
Foto: Shutterstock

Pivarski gulaš - Pomalo zaboravljeno jelo iz Banata

Vodič za gastronomiju i turizam kroz Zaboravljena jela Srbije predstavlja vam specijalitete domaće kuhinje i turističke atrakcije predela u kojima su nastali.

U okviru projekta Zaboravljena jela Srbije, obilazimo našu zemlju, istražujemo veličanstvene predele i probamo autentične ukuse. Put nas vodi u Banat…

Sastojci:

300 g junetine
1 glavica luka
2-3 šargarepe
2 dl pelata
4-5 čenova belog luka
1 l piva
malo krtole celera
malo brašna
2-3 lista lovora
so, biber
đumbir

Priprema:

Junetinu isecite na kocke, uvaljajte u brašno i propržite na ulju da se malo zarumeni.

Odvojeno u šerpi propržite luk, dodajte kolutove šargarepe, seckane beli luk i celer, junetinu, pelat, pivo, so, biber, lovor i đumbir, pa kuvajte na srednjoj vatri oko sat i po, da meso sasvim omekša.

Izvor: lepaisrecna.rs

Možda će vas interesovati i ovo: