Prolećni minestrone
Sastojci:
2 šargarepe
30 g celera
200 g boranije
100 g graška
2 tikvice
3 kašike ulja
50 g pancete
glavica luka
3 čena belog luka
1 l bujona
majčina dušica
bosiljak
majoran
kašika koncentrata paradajza
1-2 krompira
80 sitnih makarona
peršun
sitno rendan parmezan
Priprema:
Na trake sečene šargarepu, celer i luk kratko propržite na ulju. Dodajte prepolovljenu boraniju, grašak, i na kraju tikvice sečene na kolutiće. U povrće umešajte usitnjenu pancetu i beli luk. Dolijte bujon. Ostavite da se lagano kuva desetak minuta, umešajte majčinu dušicu, bosiljak i majoran, koncentrat paradajza, krompir sečen na kockice i makarone. Nastavite da kuvate dok sve ne omekša. Po potrebi razredite s malo vode i na kraju umešajte seckan peršun.
Vreme pripreme: 60 minuta
Savet: Umesto da povrće sečete na trake (žilijen), možete da ga narendate na krupno rende.
Izvor: Lisa