Prolećni minestrone

Prolećni minestrone

Sastojci:

2 šargarepe

30 g celera

200 g boranije

100 g graška

2 tikvice

3 kašike ulja

50 g pancete

glavica luka

3 čena belog luka

1 l bujona

majčina dušica

bosiljak

majoran

kašika koncentrata paradajza

1-2 krompira 

80 sitnih makarona

peršun

sitno rendan parmezan

Priprema:

Na trake sečene šargarepu, celer i luk kratko propržite na ulju. Dodajte prepolovljenu boraniju, grašak, i na kraju tikvice sečene na kolutiće. U povrće umešajte usitnjenu pancetu i beli luk. Dolijte bujon. Ostavite da se lagano kuva desetak minuta, umešajte majčinu dušicu, bosiljak i majoran, koncentrat paradajza, krompir sečen na kockice i makarone. Nastavite da kuvate dok sve ne omekša. Po potrebi razredite s malo vode i na kraju umešajte seckan peršun.

Vreme pripreme: 60 minuta

Savet: Umesto da povrće sečete na trake (žilijen), možete da ga narendate na krupno rende.

Izvor: Lisa

 

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.