
Prolećni minestrone
Sastojci:
2 šargarepe
30 g celera
200 g boranije
100 g graška
2 tikvice
3 kašike ulja
50 g pancete
glavica luka
3 čena belog luka
1 l bujona
majčina dušica
bosiljak
majoran
kašika koncentrata paradajza
1-2 krompira
80 sitnih makarona
peršun
sitno rendan parmezan
Priprema:
Na trake sečene šargarepu, celer i luk kratko propržite na ulju. Dodajte prepolovljenu boraniju, grašak, i na kraju tikvice sečene na kolutiće. U povrće umešajte usitnjenu pancetu i beli luk. Dolijte bujon. Ostavite da se lagano kuva desetak minuta, umešajte majčinu dušicu, bosiljak i majoran, koncentrat paradajza, krompir sečen na kockice i makarone. Nastavite da kuvate dok sve ne omekša. Po potrebi razredite s malo vode i na kraju umešajte seckan peršun.
Vreme pripreme: 60 minuta
Savet: Umesto da povrće sečete na trake (žilijen), možete da ga narendate na krupno rende.
Izvor: Lisa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.