Španska Gaspaćo čorba

Španska Gaspaćo čorba

POTREBNO JE:

2 kašike ulja,
2 kašike brašna,
4 kašike paradajz pirea,
6 dl jogurta,
2 glavice crnog luka,
3 jaja,
3 veća paradajza,
3 babure,
150 g praške šunke,
2 ljute papričice,
2 kriške hleba,
1 l vode.

PRIPREMA:

Od ulja i brašna upržite blagu zapršku. Ohladite je. Dodajte hladnu vodu, lagano mutite i ostavite da provri. Dodajte paradajz pire, posolite po ukusu. Dodajte jogurt i čorbu dobro ohladite u frižideru. Zatim u posebne činije sitno seckano pripremite: crni luk, tvrdo kuvano jaje, paradajz, babure, šunku, krastavce, ljute paprike i prženi hleb. Čorbu služite hladnu, a svaki gost prema ukusu i nahođenju po čorbi posipa šta želi.

Izvor: Blic magazin

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.