Zdrav potaž od heljde i krompira

Zdrav potaž od heljde i krompira

Sastojci

400g krompira

75g (5 kašika) heljde u zrnu

1 glavica luka

200ml jogurta

20g maslaca

Lovorov list

So i biber

Priprema

1. U šerpu staviti maslac i izrezati sitno glavicu luka. Kratko prodinstati, pa dodati lovor, heljdu i izrezani krompir.

2. Nasuti vode samo da prekrije namirnice. Posoliti i pobiberiti po želji i kuvati. Ukoliko voda nestane, dodavati po malo, tek toliko da namirnice ne zagore.

3. Kada je krompir skuvan, odstraniti lovorov list pa štapnim mikserom izmiksati. Dosuti jogurt i vodu tako da se dobije gusta struktura (krem supa).

4. Supu ponovo vratiti na šporet i pustiti da se kuva minut-dva na laganoj vatri.

5. Poslužiti toplu i posuti sjeckanim svježim peršunom.

Izvor: hranisezdravo.ba

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.