
Zdrav potaž od heljde i krompira
Sastojci
400g krompira
75g (5 kašika) heljde u zrnu
1 glavica luka
200ml jogurta
20g maslaca
Lovorov list
So i biber
Priprema
1. U šerpu staviti maslac i izrezati sitno glavicu luka. Kratko prodinstati, pa dodati lovor, heljdu i izrezani krompir.
2. Nasuti vode samo da prekrije namirnice. Posoliti i pobiberiti po želji i kuvati. Ukoliko voda nestane, dodavati po malo, tek toliko da namirnice ne zagore.
3. Kada je krompir skuvan, odstraniti lovorov list pa štapnim mikserom izmiksati. Dosuti jogurt i vodu tako da se dobije gusta struktura (krem supa).
4. Supu ponovo vratiti na šporet i pustiti da se kuva minut-dva na laganoj vatri.
5. Poslužiti toplu i posuti sjeckanim svježim peršunom.
Izvor: hranisezdravo.ba
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.