5 NAJČEŠĆIH GREŠAKA KOJE PRAVITE KADA MARINIRATE MESO: Evo na šta da posebno obratite pažnju

5 NAJČEŠĆIH GREŠAKA KOJE PRAVITE KADA MARINIRATE MESO: Evo na šta da posebno obratite pažnju

Da bi meso bilo ukusno i sočno presudni su njegov kvalitet i svežina, a marinada je tu da bi ono bilo savršeno. I upravo ta kombinacija začina pravi razliku.

Mariniranje mesa nije tako jednostavno kao što izgleda. Samo "bacanje" raznih začina možda neće uticati na bolji ukus, a ni više marinade to ne garantuje.

Pred vama je pet najčešćih grešaka, koje mogu da pokvare celokupnu pripremu, ali i ukus.

1. Meso ne držite dovoljno dugo u marinadi

Mesu je svakako potrebno više od pet minuta da pravilno apsorbuje sve ukuse iz marinade. Ne treba da ga držate 24 sata, ali poželjeno je da to bude više od 30 minuta. Stavljanje mesa u marinadu noć pre pripreme najbolja je opcija.

2. Previše soli

So u marinadi je važna, ali previše soli može da dovede do suvog i tvrdog mesa. Imajte to na umu prilikom pripreme marinade, jer so izvlači vodu iz namirnica. Čak i ako dodate premalo soli, uvek je možete nadoknaditi prilikom pečenja.

3. Nedovoljno marinade

Povedite računa o tome da svaki komad mesa bude dobro prekriven marinadom. Ako ste nekim slučajem pogrešno procenili i napravili je premalo, uvek možete dodati sastojak po sastojak u jednakim merama.

4. Previše ukusa

U svemu treba imati meru, pa tako i kod mariniranja mesa. Pripazite na ukuse i ne kombinujte sastojke koji bi zajedno mogli biti recept za katastrofalnu marinadu.

5. Ne osećaju se ukusi

Potrudili ste se da napravite marinadu, koristili ste odgovarajuće začine i meso je stajalo dovoljno dugo u njoj, ali kada ste ga pripremili nije bilo dovoljno ukusno. Budite maštoviti i dodajte nešto što možda sami nikad ne biste stavili u marinadu, ruzmarina ili majčine dušice.

izvor:stvarukusa.mondo.rs

Možda će vas interesovati i ovo: