Gordon Remzi savetuje: 6 trikova koji će promeniti način na koji kuvate

Gordon Remzi savetuje: 6 trikova koji će promeniti način na koji kuvate

Ove genijalne ideje će ubrzati i olakšati pripremu jela.

Čuveni kuvar Gordon Remzi predstavlja savete uz koje će priprema jela biti pravo uživanje.

1. Regulišite veličinu zrna koje dobijate mlevenjem ručnim mlinom

Šraf koji se nalazi na vrhu ručnog mlina za biber može da vam posluži da regulišete veličinu zrna koje dibijate mlevenjem. Ako je stegnut šraf, dobićete sitnija zrna a opuštanjem šrafa se povećava i veličin mlevenog zrna.

2. Kako da lakše i brže oljuštite čenove belog luka

Čen belog luka stavite na tvrdu podlogu i jednostavno udarite širom stranom noža i lakše će se oljuštiti. Isto možete uraditi s celom glavicom tako što ćete je staviti na dasku za sečenje i udarite dlanom. Zatim čenove prebacite u posudu, poklopite drugom posudiom i jako tresite oko 10 sekundi. Čenovi će biti oljušteni.

3. Zagrejte tiganj i rernu na vreme

Mnogo ukusnih jela zahteva spremanje u vrelom tiganju. Zato, pre stavljanja jela u tiganj, dobro ga zagrejte. Isto važi i za rernu. Ne zaboravite da je uključite na odgovarajuću temperaturu bar 20 minuta pre stavljanja jela.

4. Dobri kuvari su uredni

Bićete efikasniji i više uživati u pripremi jela ako pri ruci imate posudu u koju ćete bacati ostatke hrane, kao što je kora od šargarepe ili krompira, ljuske od jajeta... Tako nećete morati stalno da trčite do kante za smeće.

5. Ne solite jaja pre pripreme

Ako solite jaja pre nego što ih pripremate, mogu promeniti teksturu i boju. Umesto toga, začinite ih tek pred kraj kuvanja.

6. Pripremajte meso koje je sobne temperature

Spremićete najukusnije meso ako ga na vreme izvadite iz frižidera ili zamrzivača, tako da pre pripreme bude sobne temperature.

Pogledajte i video za detaljnija objašnjenja ovih saveta.

Možda će vas interesovati i ovo: