KADA SE KORISTI GLATKO, A KAD OŠTRO BRAŠNO?

KADA SE KORISTI GLATKO, A KAD OŠTRO BRAŠNO: Iako su razlike male, ipak postoje

Rešavamo večitu dilemu - kada se koje brašno koristi.

Sigurni smo da ste i vi nekad bili u dilemi koje brašno treba da koristite za pripremu nekog recepta - oštro ili glatko. Glatko brašno je finije mleveno, dok je oštro brašno nešto grublje strukture, jer nije tako temeljno samleveno. Iako je baš minimalna razlika između ove dve vrste brašna, ipak je potrebno koristiti određeno kako bi vam recept uspeo u potpunosti.

Tako se recimo za razvučeno testo poput onog za bundevaru, sirnice i štrudle koristi meko brašno, isto kao i kod pripreme hleba i peciva kao i lisnatog testa. Oštro brašno je idealno za recimo njoke, kolače od dizanog testa, prhke kolače, pohovanje…

Oštro brašno: kolači od dizanog testa, njoke, za pohovanje, palačinke, prhki kolači, za zgušnjavanje jela, princes krofne, ekleri..

Glatko brašno: hleb, peciva, krofne, mafini, testenina..

Ono sa čim nećete pogrešiti je mera pola oštrog, pola glatkog. Tako sigurno svaki recept uspeva.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.