
Kako se peče kesten u rerni?
Kako se peče kesten u rerni? Jednostavno! Evo recepta kako da ispečete savršeno kestenje.
Potrebno vam je
500g kestena,
jedna kašičica soli,
i uz to:
papir za pečenje,
aluminijumska folija.
Priprema:
Kesten dobro operite i svaki zasecite nožem (Najbolje reckavim nožem - najlakše je).
Kesten stavite u šerpu i sipajte vodu da prekrije kestenje oko 1 cm preko. Dodajte jednu kašičicu soli.
Kada voda provri, ostavite da vri 3 – 5 minuta.
Prolijte ključalu vodu i pustite mlaz hladne vode preko kestenjai ocedite.
U pleh za rernu stavite papir za pečenje, a preko njega još dva sloja aluminijumske folije.
Stavite pleh na gornju poziciju u zagrejanu rernu na 220C stepeni i pecite 15-17 minuta. Dužina pečenje zavisi od jačine grejača u rerni, vodite računa da kesten ne izgori.
Kada je kestenje pečeno, izvadite pleh iz rerne, prekirte krpom i ostavite da odstoji desetak minuta.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.