KAKO SE PRAVI SLATKO OD JAGODA: Uz 1 trik sastojak priprema je duplo brža
Kao nekada poslužite goste uz kafu kašičicom slatkog od jagoda.
Donosimo vam malo drugačiji recept od onog na koji ste navikli. U šerpu dodajte i skrob koji će ga brže zgusnuti, pa će priprema kraće trajati.
Sastojci
1 kg jagoda
1/2 limuna
1/2 šolje šećera
2 kašike kukuruznog skroba
2 kašike hladne vode
prstohvat soli
Priprema:
Jagode isecite na željenu veličinu, a zatim ih sipajte u šerpu. Dodajte sok od limuna, šećer i so. Promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa.
Nakon toga smanjite temepraturu i dodajte kukuruzni skrob koji ste pomešali sa vodom (tako da nema grudvica) i nastavite da krčkate još nekih 7 minuta.
Sipajte u sterilisane tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi pre nego što ih stavite u frižider.
Izvor: Stvar ukusa