SLATKO OD JAGODA
Foto: Shutterstock

KAKO SE PRAVI SLATKO OD JAGODA: Uz 1 trik sastojak priprema je duplo brža

Kao nekada poslužite goste uz kafu kašičicom slatkog od jagoda.

Donosimo vam malo drugačiji recept od onog na koji ste navikli. U šerpu dodajte i skrob koji će ga brže zgusnuti, pa će priprema kraće trajati.

Sastojci

1 kg jagoda
1/2 limuna
1/2 šolje šećera
2 kašike kukuruznog skroba
2 kašike hladne vode
prstohvat soli

Priprema:

Jagode isecite na željenu veličinu, a zatim ih sipajte u šerpu. Dodajte sok od limuna, šećer i so. Promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa.

Nakon toga smanjite temepraturu i dodajte kukuruzni skrob koji ste pomešali sa vodom (tako da nema grudvica) i nastavite da krčkate još nekih 7 minuta.

Sipajte u sterilisane tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi pre nego što ih stavite u frižider.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.