
Naučite kako da sami pravilno uklonite kožu sa pileta
Koža pileta je izuzetno bogata masnoćama.
U mnogim receptima kožica ne postoji i preporučuje se da se ukloni sa pileta, ali to onda jelo od piletine čini manje masnim i ponekad previše suvim.
Osobe, koje imaju problem sa holesterolom, ne treba da jedu kožu pileta, upravo zbog velikog sadržaja masnoće u njoj.
Uklanjanje pileće kože nije zahtevan zadatak, ako radite to na pravilan način. Potreban vam je oštar nož, daska i pile koje nije smrznuto.
U slučaju da postoje zaostala pera po koži, najpre njih odstranite, kako ne bi kasnije došla u dodir sa mesom.
Oko nogu i krila postoji deblji potkožni sloj, koji treba da se pažljivo odstrani nožem, a da se ne povredi meso pileta.
Krenite da odstranjujete sloj između kože i mesa lagano zasecajući nožem i na taj način oslobodite kožu. Upravo zbog toga pile treba da bude dobro odleđeno.
Pažljivo ponavljajte ovaj postupak sa svih strana pileta i nakon kraćeg vremena na njemu više neće biti kožice.
Nakon toga, kada je vaše pile očišćeno od kože, možete nastaviti sa daljom pripremom.
Izvor: bonapeti.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.