Naučite pravilno da spremate omiljeni napitak
Ispijanje šoljice vruće kafe mnogima predstavlja omiljeni početak dana, a i tokom dana mnogi vole da se okrepe ovim crnim napitkom.
Međutim, često se događa da se zbog jedne greške pokvari ukus kafe kada se priprema kod kuće.
Instant kafe danas se nalaze u mnogim domaćinstvima, a kod njihove pripreme važi jedno važno pravilo koje se često krši: voda s kojom pripremamo kafu ne sme da provri, odnosno da bude prevruća.
Ako pripremamo instant kafu s vodom koja je dosegla temperaturu vrenja, pokvarićemo joj ukus, može čak imati ustajali, umesto bogati i fini ukus. Idealna temperatura vode s kojom pravite instant kafu trebalo bi da bude između 90 i 96 stepeni.
Zato sledeći put kada pripremate kafu sklonite vodu sa šporeta malo pre nego što počne da ključa i primetićete kako kafa odmah ima finiji, bogatiji ukus.
Izvor: zadovoljna.hr