Naučite pravilno da spremate omiljeni napitak

Naučite pravilno da spremate omiljeni napitak

Ispijanje šoljice vruće kafe mnogima predstavlja omiljeni početak dana, a i tokom dana mnogi vole da se okrepe ovim crnim napitkom.

Međutim, često se događa da se zbog jedne greške pokvari ukus kafe kada se priprema kod kuće.

Instant kafe danas se nalaze u mnogim domaćinstvima, a kod njihove pripreme važi jedno važno pravilo koje se često krši: voda s kojom pripremamo kafu ne sme da provri, odnosno da bude prevruća.

Ako pripremamo instant kafu s vodom koja je dosegla temperaturu vrenja, pokvarićemo joj ukus, može čak imati ustajali, umesto bogati i fini ukus. Idealna temperatura vode s kojom pravite instant kafu trebalo bi da bude između 90 i 96 stepeni.

Zato sledeći put kada pripremate kafu sklonite vodu sa šporeta malo pre nego što počne da ključa i primetićete kako kafa odmah ima finiji, bogatiji ukus.

Izvor: zadovoljna.hr

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.