Ovih 6 super saveta olakšaće svakom ko ne voli da kuva

Ovih 6 super saveta olakšaće svakom ko ne voli da kuva

Svima koji ne vole da kuvaju i nisu baš vešti u kuhinji, ovih par saveta olakšaće svakodnevicu.

1. Jednostavna jela
Ukoliko ne želite da se hranite po restoranima brze hrane, neophodno je da provedete barem neko vreme u kuhinji. Kuvanje se ne mora pretvoriti u višesatno mučenje i pripremanje komplikovanih jela. Sa par zdravih i hranjivih namirnica možete spremiti neka jednostavna, ali i zdrava jela poput salate ili testenine.

2. Kvalitetne namirnice
Koristite namirnice vrhunskog kvaliteta. Namirnice visokog kvaliteta imaju bolji ukus pa samim time nećete morati posebno da ih obrađujete i kombinujete sa začinima kako bi pripremili ukusan obrok. Ukoliko je vaš kućni budžet ograničen, onda jednostavno izaberite par ključnih sastojaka koji će biti vrhunskog kvaliteta poput dobrog maslinovog ulja.

3. Pripremite veće količine hrane
U početku će vam se učiniti da je priprema veće količine hrane nepotrebna ili komplikovana, ali zapravo i nije neka razlika u pripremi jedne ili četiri porcije. Lepota kuvanja većih količina je u tome što ostatak možete zalediti. Sve što posle trebate uraditi jeste da odleđenu porciju podgrejete, dodate neki lagani prilog i dobićete ukusan i zdrav obrok bez puno mučenja.

4. Podela dužnosti
Ukoliko živite sa cimerkom/cimerom ili partnerom, dogovorite se da naizmenično kuvate. Tako nijedan od vas neće svaki dan provoditi za šporetom. Još jedno od rešenja je to da onaj koji ide u nabavku taj dan ne kuva.

5. Restorani
Ukoliko baš ne volite da kuvate, tu su uvek restorani domaće kuvane hrane. Možda ovo nije najbolje rešenje za vaš džep, ali svakako je bolje priuštiti sebi jednom nedeljno večeru u restoranu nego da se svakodnevno hraniti po pekarama ili restoranima brze hrane.

6. Pronađite pravog partnera
Konačno rešenje za lenje kuvare jeste da pronađu pravog partnera. Nije potrebno da taj neko bude profesionalni kuvar, bitno je samo da voli da kuva više od vas. Zauzvrat se možete pobrinuti oko drugih kućnih poslova, a brigu oko kuvanja prepustiti njemu.

Izvor: Zdrava krava

Možda će vas interesovati i ovo: