Ovo su namirnice koje nikako ne smete držati u frižideru
Na vrelim letnjim temperaturama trudimo se da hranu održimo što duže svežom, ali stavljanje ovih namirnica u frižider prema stručnjacima proizvodi suprotan efekat.
Ne samo da neće ostati sveže, već će uticati i na ukus ostale hrane u frižideru.
Ovo su neke od namirnica koje će trajati duže ako se drže na sobnoj temperaturi:
Hleb se neće brzo sušiti ako se drži na suvom mestu, na sobnoj temperaturi.
Beli luk se drži na suvom, provetrenom i tamnom mestu da bi se sprečilo klijanje. U frižideru njegov miris može preći na druge namirnice.
Važi isto što i za crni luk. Držanje belog luka u frižideru neće uticati na dužinu njegovog trajanja.
Ukoliko želite da sprečite da brzo sazri, avokado je najbolje držati u otvorenoj papirnoj kesi. U suprotnom, samo ga ostavite u posudi za voće pored banana.
Što je hladniji, to će pre da izgubi svoj prirodan ukus. Zato je paradajz najukusniji ako se drži na sobnoj temperaturi.
Jedina namirnica kojoj neće isteći rok trajanja, tako da med može stajati dugo i u ostavi za hranu.
Kao i ostalo voće, dinje će pre serviranja biti svežije ako pre toga nisu bile u frižideru.
Izvor: B92