Ovo su namirnice koje nikako ne smete držati u frižideru

Ovo su namirnice koje nikako ne smete držati u frižideru

Na vrelim letnjim temperaturama trudimo se da hranu održimo što duže svežom, ali stavljanje ovih namirnica u frižider prema stručnjacima proizvodi suprotan efekat.

Ne samo da neće ostati sveže, već će uticati i na ukus ostale hrane u frižideru.

Ovo su neke od namirnica koje će trajati duže ako se drže na sobnoj temperaturi:

Hleb se neće brzo sušiti ako se drži na suvom mestu, na sobnoj temperaturi.

Beli luk se drži na suvom, provetrenom i tamnom mestu da bi se sprečilo klijanje. U frižideru njegov miris može preći na druge namirnice.
Važi isto što i za crni luk. Držanje belog luka u frižideru neće uticati na dužinu njegovog trajanja.

Ukoliko želite da sprečite da brzo sazri, avokado je najbolje držati u otvorenoj papirnoj kesi. U suprotnom, samo ga ostavite u posudi za voće pored banana.

Što je hladniji, to će pre da izgubi svoj prirodan ukus. Zato je paradajz najukusniji ako se drži na sobnoj temperaturi.

Jedina namirnica kojoj neće isteći rok trajanja, tako da med može stajati dugo i u ostavi za hranu.

Kao i ostalo voće, dinje će pre serviranja biti svežije ako pre toga nisu bile u frižideru.

Izvor: B92

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.