Recept Džejmija Olivera za savršeno testo za picu
Picu više nećete morati da naručujete iz restorana jer ćete sada znati recept za pravljenje ovog italijanskog specijaliteta kod kuće.
Svetski poznati kuvar Džejmi Oliver ima recept za savršeno testo za picu koje će baš svaki put biti hrskavo i sočno pa će svi tražiti parče više.
Sastojci:
pola kilograma brašna
prstohvat soli
jedna kesica suvog kvasca
dve kašike maslinovog ulja
kašičica šećera
Priprema:
Pomešajte brašno i so u dubljoj posudi. U čašu tople (ne vrele) vode umešajte kvasac i šećer i ostavite otprilike 5 minuta da se kvasac digne. Zatim ga ubacite u posudu s brašnom i soli, dodajte još 300 ml vode i ulje i mesite rukama dok ne dobijete savršeno glatko testo.
Prebacite testo u veliku posudu, pospite ga brašnom i prekrijte krpom. Stavite je na toplo mesto i čekajte otprilike sat vremena da se testo digne.
Nakon što je prošlo sat vremena, izvadite testo i gnječite ga rukama kako biste izbacili vazduh iz njega. Testo odmah možete iskoristiti ili ga možete umotati u foliju i staviti u frižider, piše Krstarica.