Recept Džejmija Olivera za savršeno testo za picu
DesignDrawArtes/Pixabay

Recept Džejmija Olivera za savršeno testo za picu

Picu više nećete morati da naručujete iz restorana jer ćete sada znati recept za pravljenje ovog italijanskog specijaliteta kod kuće.

Svetski poznati kuvar Džejmi Oliver ima recept za savršeno testo za picu koje će baš svaki put biti hrskavo i sočno pa će svi tražiti parče više.

Sastojci:

pola kilograma brašna
prstohvat soli
jedna kesica suvog kvasca
dve kašike maslinovog ulja
kašičica šećera

Priprema:

Pomešajte brašno i so u dubljoj posudi. U čašu tople (ne vrele) vode umešajte kvasac i šećer i ostavite otprilike 5 minuta da se kvasac digne. Zatim ga ubacite u posudu s brašnom i soli, dodajte još 300 ml vode i ulje i mesite rukama dok ne dobijete savršeno glatko testo.

Prebacite testo u veliku posudu, pospite ga brašnom i prekrijte krpom. Stavite je na toplo mesto i čekajte otprilike sat vremena da se testo digne.

Nakon što je prošlo sat vremena, izvadite testo i gnječite ga rukama kako biste izbacili vazduh iz njega. Testo odmah možete iskoristiti ili ga možete umotati u foliju i staviti u frižider, piše Krstarica.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.