Baklava sa makom

Baklava sa makom

Baklava sa makom je varijacija tradicionalne baklave, koja se priprema sa makom kao jednim od glavnih sastojaka. Umesto klasičnih oraha ili pistaća, koristi se mleveni mak koji daje specifičan ukus i teksturu. Njena kombinacija mekanih i tankih kora, s bogatim slojevima maka i slatkim šećernim sirupom, čini da se svaki zalogaj topi u ustima.

Ova verzija baklave je u nekim delovima Balkana i Istočne Evrope čaki popularnije od klasične baklave.

Recept za baklavu sa makom

Sastojci:

  • Pakovanje kora za pitu 500g
  • Mleveni mak 100 g
  • Jogurt 0,2l
  • Ulje 1dl
  • Mineralna voda 1dl
  • Šećer 300 g
  • Suvo grožđe 50 g

Uputstvo za pripremu:

Mleveni mak, jogurt, ulje, mineralnu vodu, suvo grožđe i 200g šećera dobro izmešati u jednoj posudi. Ređati kore u tepsiju i svaku drugu premazivati filom.

Iseći na parčiće pre pečenja. Peći na 200 stepeni 20 minuta.

Uspinovati šećer i preliti dok je jos vruće.

Izvor: Žena blic

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.