
Banane u karamel sosu
Sastojci:
- 1 / 2 šolje putera
- 1 šolja šećera
- 1 / 4 šolje milerama
- 4 banane, oljuštene i prepolovljene po dužini
Priprema:
Rastopiti puter u velikom tiganju na umerenoj vatri. Dodati šećer i mešati sve dok se ne istopi i smesa ne dobije svetlo braon boju.
Polako umešajte mileram. Neka se takva smesa kuva jedan minut, a potom smanjite temperaturu.
Postavite oljuštene i prpeolovljene banane u tiganj i "kuvati" dva minuta dok ih sos ne prekrije.
Služiti toplo.
Izvor: Pressonline
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.