Čupava lenja pita - posna

Čupava lenja pita - posna

Sastojci

1,5 dl ulja
1 margarin
0, 5 dl kisele vode
200 grama šećera
1 prašak za pecivo
2 kesice pudinga od vanile
600 grama brašna

za fil
1 kilogram nakiselih jabuka
150 grama oraha šećer u prahu sa vanilin šećerom za posipanje

Priprema

Umutiti margarin, ulje i šećer. Mutiti dok se šećer rastopi, dodati kiselu vodu i nastaviti mućenje dok masa ne izgleda glatko ujednačena.

Prosejati brašno sa pudingom i praškom za pecivo, prethodnom masom zamesiti testo.

Podeliti testo na dva dela. Od jednog dela razviti koru i staviti je u podmazan veći pleh od el.šporeta.

Drugi deo zavijte u plastičnu foliju i ostavite u zamrzivač.

Operite, očistite i izrendajte jabuke na krupnije rende, dodajte 100 grama mlevenih i 50 grama seckanih oraha. Sve lepo izmešajte.

Rasporedite fil od oraha i jabuka, preko jabuka narendajte testo koje se ohladlo u zamrzivaču.

Zagrejte rernu i stavite da se peče pita bar tridesetak minuta na 180 stepeni.

Pečenu pitu izvadite iz rerne prkrijte platnenom salvetom i ostavite da se ohladi. Secite ohladjenu pito u kocke ili štangle, po vašoj želji. Pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: