CUPCAKES SA BELOM ČOKOLADOM I MARMELADOM OD CRNE RIBIZLE

CUPCAKES SA BELOM ČOKOLADOM I MARMELADOM OD CRNE RIBIZLE

Spopali me kakpkejkovi, ne znam šta im je! Na sve strane samo kapkejkovi! Slažu mi se uz zimsko vreme i bele novogodišnje ukrase na drvcetu ? Jeste li vi okitili vaše jelke? Jeste li našli savršene ukrase? Pisala sam o tome na blogu Creative Way of Living i dala nekoliko predloga za kupovinu pa ako niste do sada videla onda svratite i podelite sa nama vaše ideje.

Sastojci:

200g brašna

1 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice soli

11og bele čokolade, otopljene

60g putera, sobne temperature

120g smeđeg šećera

180ml mleka

2 jajeta

marmelada od crnih brisnica, ili bilo koja po vašoj želji

50g putera

200g šećera u prahu

3 kašike mleka

Priprema:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U posebnoj žiniji mutite puter i šećer dugo, dok ne postane penasto. Dodajte jedno po jedno jaje a za njima i rastopljenu čokoladu. Brašno i mleko sipajte naizmenično, muteći sve vreme. Rernu zagrejte na 180 stepeni i postavite papirne korpice u pleh za pečenje mafina. Ravnomerno rasporedite testo u korpice pa pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni. Kada su pečeni, stavite ih na žicu da se dobro ohlade. Ohleđene kolače izbušite po sredini malim nožem ili spravicom za čišćenje jabuka od semenki (ono što liči na spravicu za čišćenje paprika, samo je manje :)). U udubljenja sipajte marmeladu. Butter cream napravite tako što ćete omekšali puter mutiti mikserom na najjačoj brzini uz postepeno dodavanje mleka i šećera u prahu. Mutite dok krem ne pobeli. Ako je potrebno dodajte još šećera ili još mleka. Butter cream sipajte u špric pa ukrasite cupcakes po želji.

izvor:milinkuvar.com

Možda će vas interesovati i ovo: