DOMAĆI KOLAČI: Najbolji recept za krempitu
Kad kažemo "kao iz poslastičarnice" za neki kolač to je kompliment, a za neki bi dobra domaćica rekla da je to skoro uvreda... zato za ovu krempitu kažemo, samo: najbolja!
Sastojci:
6 žumanca
6 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike mleka
6 kašika brašna
Fil:
6 belanaca
19 kašika šećera
4 kesice pudinga od vanile
1 l vode prah-šećer za posipanje
Priprema:
Umutite varjačom 3 žumanceta s 3 kašike šećera, 1,5 kašikom ulja,1,5 kašikom mleka i 3 kašike brašna. Koru razvucite u manjem plehu obloženom pek-papirom i pecite na 200 stepeni.
Postupak ponovite još jednom, dobićete dve kore.
Dobro umutite belanca s 15 kašika šećera. Vodu zakuvajte s preostalim šećerom, pa ukuvajte puding od vanile i mešajte dok se ne zgusne.
Dok je još vruće dodajte polako u umućena belanca uz neprestalno mućenje, sve dok se masa lepo ne sjedini. Donja kora neka ostane u plehu, preko nje stavite vruću umućenu masu, a preko tog fila stavite gornju koru.
Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite kolač u frižider. Secite kocke i svaku pospite prah-šećerom.
Vreme pripreme: 30 minuta.
Izvor: Lepa & srećna