Domaći kremast mančmelou

Domaći kremast mančmelou

Sastojci

8 jaja

2 šolje šećera

šolja mleka

30-40 ml ulja

70-80 g brašna

1 prašak za pecivo

2 kašike kakaa

100 g čokolade za kuvanje

2 kašike vode

malo margarina

Priprema

1. Umutiti žumanca sa 1 šoljom šećera, dodati mleko i ulje, mutiti da se sjedini, pa dodati brašno, prašak za pecivo i na kraju kakao. Sjediniti mikserom, pa izliti u pleh i peći 10-15 minuta na 220 stepeni.

2. Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati šećer, dobro sjediniti, pa rasporediti po vrućoj kori i zapeći nekoliko minuta. Vodite računa da se belanca ne prepeku, kako ne bi ispalo gumeno.

3. Rastopiti čokoladu sa vodom i malo margarina, pa preliti preko prohlađenog kolača. Ostaviti da odstoji u frižideru bar 3 sata.

Izvor: Stil

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.