Francuski čokoladni mus

Francuski čokoladni mus

Sastojci

4  jajeta

2 kašike šećera

185 g maslaca

250 g čokolade

125 g badema

kakao, malo soli

Priprema

1. Žumanca umutite sa šećerom, dodajte maslac, pa u toploj vodi rastopljenu čokoladu i sve to mutite 35 minuta.

2. Od belanaca umutite sneg i dodajte u masu.

3. Ohladite 24 sata u frižideru u posudama za služenje.

4. Pospite bademima (oljušteni, prepolovljeni i pečeni) i kakaom.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.