Griz sa sirom i višnjama
Potrebno:
4 jaja, 120 g šećera, 80 g griza, 125 g kiselog mleka, 500 g sitnog sira, rendana kora 1 limuna, malo soli, 300 g višanja, šećer u prahu.
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg, dodajući lagano 50 g šećera. Umutite žumanca sa šećerom i malo soli da se dobije fina kremasta masa. Moja Kravica Kuhinjica sitan sir, kiselo mleko, griz i koru limuna dodajte umućenim žumancima, pa sve sjedinite. Sneg masu dodavajte malo po malo sve vreme muteći mikserom. Dodajte pola količine višanja lagano mešajući kašikom. Sipajte testo u pripremljeni pravougaoni kalup premazan sa malo putera i posut brašnom. Ostale višnje raspodelite preko i stavite kolač da se peče u već zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 40 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu.