Jafa pita sa dva fila
Sastojci:
ČOKOLADNI FIL
350 ml mleka
puding od čokolade
4 kašike šećera
100 g čokolade
120 g margarina
ŽUTO PUNJENJE
300 ml sirupa od narandže (otprilike 3 narandže)
300 ml vode
2 pudinga od vanile
KORE
150 g margarina
100 g šećera
1 jaje
100 ml mleka
450 g brašna
1 kesica praška za pecivo
GLAZURA
100 g čokolade
3 kašike šećera
3 kašike mleka
150 g margarina
Priprema:
Prvo za punjenje od čokolade u činiji razmutite puding sa mlekom,a u ostatak mleka dodajte šećer te puding zakuvajte po uobičajenoj proceduri.
Nakon toga u vrući puding dodajte kockice od čokolade, pa mešajte dok se sve ne otopi. Potom sve ostavite sa strane da se ohladi. Margarin izmiksajte, u tu činiju sipajte hladan puding da dobijete krem.
Za žuto punjenje pomešajte sok od narandže i vodu. Sa malo vode razmutite puding od vanile i zakuvajte puding na uobičajen način.
Dok se čokoladno i žuto punjenje hlade, napravite kore. Žuto punjenje je najbolje namazati na kore dok je još mlako.
Za pripremu kora prvo u umutite margarin (omekšan na sobnoj temperaturi) i šećer, zatim lagano mešajući dodajte mleko i jaje, na kraju stavite brašno i prašak za pecivo pa umesite glatko testo.
Testo potom raspodelite na šest jednakih delova.
Svaku lopticu rastanjite oklagijom do veličine pleha u kome će se peći. Svaku koru stavite na prevrnuti pleh koga ste obložili papirom za pečenje.
Pecite na 200°C oko 10 minuta. Kore bi trebalo da ostanu svetle. Čim počne kora sa strane da žuti, odmah vadite koru.
Tako redom ispecite svih pet kora.
Filove mazati naizmenično i ostavite svaki najmanje 30 minuta u frižideru.
Za glazuru na laganoj vatri otopite na čokoladu, šećer, mleko i margarin, te sve polako sipajte po kolaču.
Kolač treba bar pola dana ostaviti u frižideru, potom ga možete iseći na kocke i služiti.
Izvor: Recepti Svijeta