Karamel torta sa bananama

Karamel torta sa bananama

Potrebno:

ZA KORU: 2 jaja, 5 kašika šećera, 1/2 šolje vode, 1/2 šolje mleka, 1/2 šolje ulja, 1/2 praška za pecivo, 5 kašika brašna, 2 kašike kakaoa.

ZA FIL: 1l mleka, 14 kašika šećera, 6 kašika gustina, 250 g margarina, 100 g čokolade. Potrebno je još i 1kg banana.

Priprema:

Za koru umutite dobro jaja i šećer, pa dodajte ostale sastojke i pecite u kalupu od 24 cm na temperaturi od 180 do 200 C dok ne porumeni. Ohladite koru, pa je prepolovite. Šećer upržite, pa kad dobije finu karamel boju dodajte mleko i čokoladu. Kad se karamel istopi dodajte umućen gustin i uz stalno mešanje kuvajte dok ne dobijete fin gust krem. Ohladite ga, pa dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom. Stavite prvu koru, pa banana izrezane na kolutiće, pola fila, drugu koru, pa ostatak fila. Ukrasiti po želji.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.