Kinder bueno

Kinder bueno

Potrebno:

ZA KORU: 6 belanaca, 4 kašike brašna, 6 kašika šećera. Potrebno još i 100 g nutele, 100 g seckanih lešnika, keks.

ZA FIL: 1 l mleka, 8 kašika gustina, 6 žumanaca, 10 kašika šećera, 1 puding od vanile, 200 g margarina, 3 vanilin šećera, 100 g čokolade za kuvanje.

Priprema:

U mleku skuvajte fil od datih sastojaka (osim čokolade), pa kada se ohladi dodajte margarin i sjedinite. Zatim podelite na dva dela i u jedan dodajte istopljenu čokoladu. Kalup promera 32 cm obložite papirom za pečenja, namažite margarinom i pospite lešnicima. Umutite belanca i šećer, zatim lagano dodajte brašno i sjedinite, pa prelijte po lešnicima. Pecite 15 minuta na 180 C. Kad je gotovo, izvadite i okrenite na stranu gde su lešnici, namažite nutelom i prekrite keksom. Po keksu namažite beli fil pa tamni. Umutite 2,5 dl slatke pavlake i namažite odozgo. Ukrasite krupno mlevenim lešnikom i pre služenja ostavite na par sati u frižider.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.