Korpice sa jagodama
Sastojci:
- brašno 500 g
- margarin 250 g
- šećer150 g
- jaje1
- žumance1
- mleko250 ml
- šećer50 g
- gustin 20 g
- margarin 30 g
- žumance 2 komada
- vanilin šećer2 komada
- slatka pavlaka 2 dl
Uputstvo za pripremu:
Mikserom penasto umutite puter i šećer pa dodajte jaja. Lagano sve promešajte i ubacite brašno. Razvucite testo i obložite modle za korpice ili tart. Korpice pecite 10 minuta na 180 stepeni. Ostavite ih da se ohlade. Ukoliko Vam je lakše koristite kupovne korpice za punjenje kao što sam ja u ovom slučaju.
Za krem sjedinite sve sastojke osim mleka.
Mleko prokuvajte pa lagano dodajte u smesu uz konstantno mešanje.
Fil nastavite da kuvate na pari dok ne dobijete gustu i glatku strukturu.
Korpice filujte kremom i jagodama.
Slatku pavlaku penasto umutite pa špricem ukrasite svaku korpicu. Od gore prelijte topingom od čokolade. Pre služenja korpice rashladite u frižideru.
izvor: Super recepti