Krofne

Krofne

Potrebno:

Mlako mleko 500 ml, kvasac 40 g, so, šećer 100 g, jaja 3 kom., brašno 1 kg, kora limuna, maslac 50 g, šećer u prahu 100 g, ulje

Priprema:

U manjoj posudi napraviti potkvasu od malo mlakog mleka, kvasca, soli i šećera. U dubljoj vangli pomešati brašno, malo maslaca, koru limuna, ostatak šečera. Kada je kvasac uskisao, sipaćemo ga u brašno, dodati žumanca i dobro umesiti uz dodavanje mleka. Testo mora biti mekše od običnog testa za hleb. Kada testo nadođe, blago ga premesimo. I razvučemo na debljinu od 1 cm i kalupom ili čašom vadimo krofne. Ostavimo da malo odstoje. Kada blago narastu, u šerpi ćemo zagrejati ulje da bude barem dva prsta duboko i pržićemo krofne sa obe strane dok ne porumene. Uvaljaćemo ih u šećer u prahu i služiti uz bilo koji džem ili pekmez.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.