Mafini sa belom čokoladom
Ukusni mafini su preliveni slasnim kremom s belom čokoladom.
Sastojci
Za ganače:
365 g bele čokolade
2,65 dl slatke pavlake
Za testo:
125 g putera
125 g šećera
prstohvat soli
2 jajeta
250 g brašna
kesica vanilin šećera
2 kašičice praška za pecivo
1,25 dl mleka
3 kašike kakaoa
I još:
65 g žumanaca
375 g maskarponea (neslani sir)
45 g svežeg sira
Priprema
1. Za ganače prvo naseckajte belu cokoladu. Zakuvajte 0,65 dl slatke pavlake, sklonite s ringle pa u njoj rastopite belu cokoladu. Ostavite preko noći u frižideru.
2. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter, šećer i so mutite mikserom 3 minuta. Dodajte jaja pa mutite još 2 minuta. Zatim dodajte brašno, vanilin-šećer i prašak za pecivo kašiku po kašiku. Dodajte mleko i mutite dok se masa ne ujednači. Papirne korpice stavite u kalupe za ma ne. Testo podelite na dva jednaka dela. U jedan deo umešajte kakao, zatim ga prošarajte svetlim testom, stavite u korpice i pecite oko pola sata.
3. Preostalu čokoladu rastopite u posudi uronjenoj u vruću vodu, sklonite s ringle, umešajte 0,4 dl slatke pavlake i kremasto ulupajte (da čokolada ostane mlaka). Žumanca ulupajte do svetložute boje i polako dodajte u mus. Od preostale slatke pavlake umutite šlag, umešajte ga u mus i stavite na pola sata u frižider.
4. Pomešajte maskarpone, sveži sir i 140 g ganačea, pa mutite mikserom 5 sekundi. Dodajte 300 g musa i dobro izmešajte. Poslastičarskim špricem ukrasite mafine i dekorišite po želji.
Izvor: Stvar ukusa