MUS OD BELE ČOKOLADE
Jednostavnost je najlepša. Desert poput ovog je pravi dokaz za to. Vazdušasta a opet savršeno kremasta tekstura i super mogućnosti upotrebe su ono zbog čega volim da pravim i koristim musove. Osim što ga možete servirati ovako kao jedinstveni desert, takođe ga možete koristiti i kao fil za tortu, frosting za cupcakes ili od njega napraviti super desert kombinovan sa voćem. Na blogu imam i recept za mus od obične čokolade, koji je takođe fenomenalan, pa pogledajte i njega na ovom linku.
Sastojci:
200 g bele čokolade
200 ml + 150 ml biljne slatke pavlake (važno da je biljna jer kasnije ne postoji mogućnost da premutite mus, što bi se verovatno desilo sa mlečnom slatkom pvlakom)
30 g putera
komadići čokolade i kakao za dekoraciju
Priprema:
200ml slatke pavlake zagrejte do ključanja pa sklonite sa ringle. U šerpu dodajte čokoladu seckanu na kockice ili kapljice (ako njih koristite) i puter. Ostavite 1-2 minuta da stoji pa žičanom mutilicom sjedinite smesu da postane potpuno glatka i ujednačena. Ohladite do sobne temperature pa ubacite u frižider na 1 sat. Što se bolje smesa ohladi lakše ćete i bolje dobiti teksturu musa kasnije. Zatim, ohlađenu smesu mutite 4-5 minuta mikserom na najačoj brzini pa onda postepeno dodajte drugi deo slatke pavlake, sve vreme muteći. Treba da dobijete teksturu dobro umućenog šlaga. Sve možete oplemeniti voćem, ukoliko želite. Podelite u čaše, dekorišite po želji pa dobro ohladite pre služenja.
izvor:milinkuvar.com